Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 mars 2016

Men den där FFF är väl inte pensionär...han rör ju på sig!

På den här bloggen beskriver jag mig som pensionär, det är mycket för att utmana de gängse uppfattningarna som säger att det är svårt eller omöjligt att gå i pension tidigt i detta land då vi i själva verket troligen som folk har det bättre än någonsin och med större frihet att välja olika vägar i livet än i någon tidigare historisk period.

 

Det handlar till största delen om att visa på olika möjligheter, säga till den svenska medel- och arbetarklassen (alla med “riktiga” jobb) att om du bara vill så kan du leva på lite, spara mellanskillnaden och bli fri. Du kan men du behöver inte för vi lever i ett fritt land men läs på vad andra gör och ta dina egna beslut. Gå inte i den överdrivna kommersialismens ledband eller i politikernas välmenande bojor och klaga på att någon annan måste lösa detta och att det är fel på “systemet” och “livet är så hårt nu förtiden”.

 

Till viss del handlar det också om att se om vi i Sverige har vad Mr Money Mustache och Early Retirement Extreme kallar för internet retirement police vilka jag vill jaga fram ur buskarna. Det vill säga dem som tycker att en pensionär inte får göra annat än att ta sin medicin på rätt klockslag,  sitta på stranden, dricka paraplydrinkar  eller spela bridge: För vilka minsta tillstymmelse till arbete, och ännu värre betalt sådant, skulle vara ett tecken på att man inte alls är pensionerad eller eknomiskt fri.

 

Min egen definition och varför jag betecknar mig som fri är att jag är övertygad om att jag och min familj kan bibehålla vår nuvarande levnadstandard resten av livet utan att jag gör något arbete för pengar igen så länge jag lever. Min definition exkluderar dock inte att jag kommer att göra något sådant arbete på egna villkor och därför att viljan sätter in.

 

Jag har bland annat av vissa fått kritik för att jag skriver den här bloggen (istället för min gamla frivid42) och att jag här får lite betalt för att skriva...men varför inte...jag gillar att skriva. Uppskattar att läsa mycket och en del av det jag lär mig tror jag mig kunna vidarebefordra till läsarna här, och min resa från vanliga konsument till FFF med jättestora sparsamhetsmuskler tror jag kan intressera och inspirera andra.

 

Bloggande är inget man blir rik, inte ens de “kända” bloggarna lever på sin blogg utan för dem handlar det om att bygga ett varumärke som sedan göra att de kan sälja annat (musik, fotokurser, mat, föreläsningar, kläder, smink, böcker listan är oändlig).

 

Jag är ekonomiskt fri och behöver inte ta några uppdrag för att tjäna pengar, däremot kommer jag inte per definition tacka nej till att få betalt för att göra något som jag tycker är kul ändå. Troligen kommer jag inom de närmaste åren göra 100-tals olika saker som skulle kunna betecknas som arbete, vissa av dessa kommer kosta mig pengar, andra kommer vara neutrala, vissa kommer spara pengar och ett litet fåtal kommer jag troligen att tjäna lite pengar på! Inget av dessa förändrar den grundläggande förutsättningen att jag är pensionerad. Men nu är jag trött på att skriva...tror jag tar med mig lunchen till skidbacken idag igen….nu när jag har jobbat en hel halvtimme.


Vad tycker ni är jag pensionerad/fri eller fuskar jag? Hur ser du på frihet? Varför vill man bli fri, för att sitta i solen med en paraplydrink varje dag i 40 år eller för att man vill förverkliga projekt?  

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar