Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 november 2016

Podd tips - "We are treating the earth as a business in liquidation"

Som är känt bland er läsare så lyssnar jag på en massa poddar och radio. En som jag lyssnar på mer sporadiskt är "featured voices" från peakprosperity.com. Det är en webplats och podcast som tar upp ämnen relaterat till ekonomi, energi och miljö många gånger ur ett lite annorlunda perspektiv. Vissa avsnitt går över gränser för mig och blir konspiratoriska med överhängande "foliehattsvarning" men vissa avsnitt däribland det senaste avsnittet var riktigt intressant. 

I detta avsnitt pratar man med Marco Vagelisti som under många år jobbar inom banksektorn men som med tiden blev frustrerad över hur det ekonomiska systemet fungerar och också allt mer fundersam på hur investeringar (även de så kallat etiska) inte investerades i linje med de värderingar som organisationerna sa sig eftersträva. För den som är ekonomiskt bevandrad så kommer en del av detta vara gammal skåpmat så som att pengar uppstår när en bank ställer ut ett lån..men annat som Marcos idéer kring att investera utanför aktiemarknaden via tillexempel peer-to-peer lending, "kommunobligationer" och i det lokala näringslivet där man bor är väldigt intressanta. Han berör också det faktum att vi inte i vårt sätt att mäta ekonomisk aktivitet tar hänsyn till hur mycket naturresurser som används vilket han liknar vid att hantera jorden som ett foretag under likvidation. Det tycker jag är en stark liknelse...om än ingen perfekt analogi. 

Vad lyssnar ni på just nu? 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar