Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 april 2016

Fredagsfunderingen - Är det verkligen värt det att hålla på att spara?

Ibland undrar jag om det är värt det att hålla på med allt det här sparandet och gnetadet. Man måste ju trots allt leva lite oxå. Köpa en snygg sportbil, bygga en glasveranda utanför huset kanske en pool skulle ju vara härligt. Det enda som krävs är att fortsätta jobba 40+ timmar i veckan istället för att vara fri. Hur svårt kan det vara? Alla andra gör ju så. 

Tänk att få åka till jobbet varje morgon klockan 7 i en supersnygg ny BMW med några hundra hästkrafter och skinnklädsel. Sätta sig och svara på mail och få härligt automatkaffe till första mötet med cheferna. Få träffa en massa "viktiga" människor som också har fina bilar. Kanske skulle man köpa en båt och en sommarstuga också så att man har någonting att göra när vi är lediga om vi nu har tid för vi ska ju åka på några storstadsweekends, en charter till soligare länder (för man kan ju inte lita på det svenska sommarvädret) och så ska vi hinna med en vecka i alperna också. 

Som ni förstås har insett vid det här laget så är det 1:a April idag. Inget av det livet som beskrivs ovan skulle jag ta om det kastades efter mig (Jo OK jag skulle ta sommarstugan och båten och sälja direkt för lite mer pengar i portföljen kan väl inte skada). Vi lever effektivt och sparsamt men också med betydligt större frihet. Vårt nya hus ligger på en plats dit andra åker på semestern, några korta stressiga semestrar vill jag inte åka på men däremot kan jag tänka mig att spendera några månader (halvår eller år) utomlands framgent. Kan även tänka mig att ha en liten lättskött båt men då ska jag också använda den nästa dagligen under hela säsongen inte för att ha nått mer att fixa med. Pool ska vi inte ens börja med, snacka om bortkastade pengar och jobb när vi har så mycket fina vattendrag i detta land. Sportbilar har jag haft och pendlat till jobbet i och även kört på fritiden...så mycket härligare att susa fram på min mountainbike och på skidor eller spark i full frihet. 

Hur ser ni på sparande? Ifrågasätter ni någonsin er nuvarande livsstil, slösaktig eller sparsam? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar