10 Sep, 2020

Notering av Curasight

 

 

IPO - Curasight

 

Curasight är ett medicinbolag verksamt inom Cancermedicin. De är en pionjär inom området som kallas Positron Emissions Tomography vilket är en biomarkör för att avläsa agressiviteten hos cancer. Det låter, och är, extremt avancerat och vad vi kan se har Curasight mycket duktiga medarbetare och om någon kan klara av detta så är det Curasight. Företaget har inte mindre än åtta olika fas 2-studier pågående för stunden och de är förhållandevis ensamma om sin teknik. Deras produkter diagnosticerar prostatacancer, bröstcancer, hjärcancer, lungcancer mm och dom kommer inom kort starta forskning för behandling av prostata och hjärcancer.

Trots att vi har en del medicinsk kunskap så är det svårt att bilda sig en uppfattning om hur chanserna är för framgång men det faktum att man har kommit ganska långt och har en förhållandevis bred produktportfölj gör att vi känner oss ganska trygga i investeringen.

Bolaget har idag inga inkomster och gör förlust pga kostnaden för de tre anställda man har samt den forskning som genoförs. 2019 gjorde man en förlust på 1.330.000 DKK.

 

Fakta om noteringen

 

 

VD:       Ulrich Kraslilnikoff

Sista dag att teckna:     17 september 2020

Första dag för handel:   8 oktober 2020 (beräknat)

Teckningskurs:     115,20 DKK/aktie per unit innehållande 8 aktier och 7 TO

Kurs: 14,40 DKK/aktie (givet att inget värde åsätts TO)

Storlek på erbjudandet:   45 Miljoner DKK

Bolagsvärde (pre-money):    ca 200 Miljoner DKK

Minsta teckningspost:    35 st units (4.032 DKK)

Ankare tecknar:      79 %

Börs:        Spotlight

Listingpartner:       Sedermera och Nordnet

 

Varför notering?

 

Curasight genomför emission och notering för att sprida ägandet men främst för att få in kapital för att kunna slutföra sina studier och kommersialisera produkterna. Pågående emission, notering och teckningsoptioner bedöms kunna finansiera verksamheten till fjärde kvartalet 2022 då man planerar ytterligare emission för att kunna få ett FDA-godkännande för hjärncancer. Det finns som sagt ett förhållandevis stort kapitalbehov i den här branschen men om man lyckas så är belöningen också stor.

 

Ankarinvesterare

 

79 % av erbjudandet är redan taget av teckningsåtagare och det lämnar ingen stor post till oss vanliga småsparare. Göran Ofsén och VD via sitt bolag är de enda ankarinvesterare vi känner igen men det är en lång rad med ankarinvesterare. De tunga fonderna lyser med sin frånvaro.

 

Lock up

 

Det finns avtal om lock-up för en del av storägarnas aktier till 31 december 2021 månader för 100 % av storägarnas aktier innan emissionen. Vad vi kan se finns ingen lock-up för nya aktier.

 

Tecknar

 

Vi väljer att teckna Curasight på en chansning om att den lilla del som hamnar hos soffenligheten kommer bli rejält övertecknad då detta är en bransch som är intressant bland investerare. Vi tecknar i 2 depåer och sannolikt kommer vi kliva ur förhållandevis snabbt för att låta pengarna gå in i andra intressanta noteringar.

 

Hur ska man göra för att få bäst chans till tilldelning?

 

Nordnet och Sedermera fondkommission ger sannolikt bäst chans till tilldelning men det går även att teckna via Avanza.

 

Läs mer om Curasight

 

IPO-guiden Curasight (Affärsvärlden)

Curasight

Hur gör vi för att bättra på chansen till tilldelning? (film)

 

Glöm inte att alla investeringar på börsen är förknippade med risker och IPO-investeringar är inget undantag. Tvärtom.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.