19 Sep, 2020

Köpt Castellum. Veckorapport +2,5%

Ännu en stark vecka är nu förbi och portföljen har lyckats komma över ATH i absoluta tal (kronor i vinst.) När jag räknar portföljen så är hela 57% andel vinst medan 43% är insatt belopp sedan allra början. Det tog ungefär 211 dagar att igen uppnå ATH och jag hade förväntat mig att det skulle ta lite längre tid så jag fick sätta in mer pengar i portföljen. Jag har typ stoppat insättning utan väntar tills jag köpt en större lägenhet och tycker samtidigt inte att det är läge med nya pengar in i portföljen. Ibland händer det att jag gör små insättningar och köper om jag upptäcker något bra köpläge, som mina fastighetsköp för 1-2 veckor sedan. Nu i veckan köptes Castellum för det belopp som jag kommer få i utdelning av aktien. Köpte alltså innan jag får utdelningen.

Funderar på att skapa en till Magic Formula portfölj i december med konstellationen Magic Formula + P/B. Min nuvarande Magic Formula kan ni följa hos Shareville. Den här portföljen kommer att vara en lite mindre och anledningen är för att i framtiden kunna ha fler val om jag skulle vilja göra insättningar i Magic Formula strategin. Det blir nog September, December, Mars och Juni portfölj för att täcka så många månader som möjligt. 

 

- Belåning 5,3%
- Utv i år: +10,9% Index: +8,1%
- Andel avkastning  57%
- Dagar sen botten: 184

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.