24 Sep, 2020

105.000 kr i vinst i Axfood

 

 

Vi kombinerar swingtrading med utdelning

 

Det finns många sätt att tjäna pengar på börsen. Vi har en del innehav där vi bara sitter still och följer med men vi har även några där vi sett mönster och där vi faktiskt kunnat köpa och sälja lite och skapa några extra tusenlappar i avkastning. Ett sådant bolag är Axfood där vi gick in 2016. Sen kring 2019 gick slog de i taket och började pendla kring 200 kr. Sedan dess har vi köpt när de kommer ner mot 190 kr och sålt av lite aktier när de går upp kring 210 kr.

Som ni ser i grafen har det skapat en del extra värde och vi har under tiden även erhållit en hel del utdelning under tiden. Närmare bestämt 26.400 kr. Sammantaget uppgår vinsterna till 105.000 kr inklusive erhållen utdelning. Börsen är fantastisk!

I dagsläget är positionen i Axfood värd 106.700 kr trots att vi sålde av 500 st aktier igår. 


 

Läs mer om Axfood

 

Axfood eller Ica

Axfood svidar om

Köper Axfood (september 2016)

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.