26 Sep, 2020

EFN-effekten


Den 11 september såg vi och många andra investerare på ett riktigt intressant avsnitt av EFN marknad där bland annat vår favorit Ulf Hedlundh deltog och förklarade hur Svolder investerar. I programmet medverkade även Latours VD Johan Hjertonsson. Att dessa båda herrar är ytterst kompetenta visste vi sen tidigare men nu fick tydligen övriga investerare det klart för sig och aktierna i både Svolder och Latour har sedan dess utklassar indexet OMX30. Inte riktigt rätt index att jämföra sig med men det är vad vi hade att jobba med i Avanzas app.

Under samma period har liknande aktier knappt rört sig alls. Investors kurs har varit mer eller mindre konstant. Ratos har gått ner en krona. Indistrivärden har tappat 8 kr. Sorgebarnet Öresund har tappat 5 kr. Lundberg har gått upp några enstaka kronor men avviker inte direkt från index. Det enda övriga investmentbolaget vi hittar som gått upp ordentligt under motsvarande tid är monstret Creades som alltid går upp.

Självklart vet vi att uppgången kan bero på helt andra saker men då vi suttit och letat orsaker till Svolders fina uppgång de senaste veckorna hittade vi detta samband. Kolla gapet mot index på de båda bilderna. Som aktieägare i Svolder får vi nästan lust att tvinga ut Ulf i sociala medier oftare för att hålla uppe den här fina aktiekursen.

Läs mer:

Ulf Hedlund - vilket föredöme 

Svolder 

Svolders bokslutskommuniké 2020

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.