29 Sep, 2020

Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott - skandal!

 

 

Idag damp nyheten om att fastighetskungen Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott ned som en bomb bland svensk finanspress och bland finansintresserade. Det visar sig att Erik har valt att stå skriven på fastighetsbolaget Balders adress istället för att stå skriven i sitt eget hus. Detta har åklagaren valt att agera på och åtalar nu Erik. Det här sker alltså samma år som det enligt uppgifter i Expressen, finns 200.000 personer i Sverige som står skrivna på fel adress för ekonomisk vinning. Dessa andra 200.000 personer verkar man inte bry sig om trots att de flesta av dem sannolikt fuskar med bidrag mm. De har i de flesta fall dessutom betalat för adresserna. Men nej, det är Erik man åtalar. Kan det kanske bero på att han är rik och känd? Erik själv säger att han valt att stå skriven på sin arbetsplats för att han vill skydda sig och sin familj.

 

200.000 personer står skrivna på fel adress

 

Problemet med personer som handlar med adresser och som står skrivna på fel adressa kan dessutom enkelt lösas om fastighetsägarna vill det. I mitt eget lilla fastighetsbolag med knappt 200 kontrakt går jag regelbundet igenom vilka som är skrivna i varje trappuppgång och stämmer av det med kontrakten. Detta är en del i egenkontrollen för att förhindra handel med svarta kontrakt och olovliga andrahandsuthyrningar. Detta är brott som nuumera är belagda med upp till 2 års fängelse.

Lagstiftarna som stiftat lagen som åklagaren nu agerar på är ju politiker och dessa politiker äger via de kommunala fastighetsbolagen 860.000 st hyreslägenheter och istället för att låta sin långa arm gå efter Erik Selin skulle man kanske kunna tänka sig att man tar hand om sina egna bolag först. Om alla allmännyttiga fastighetsbolag skulle göra regelmässiga genomgångar av det slag som nämns ovan skulle dom hitta väldigt många felaktigheter och dom skulle kunna hjälpa åklagaren att hitta riktiga brott och riktiga kriminella och kanske skulle det dessutom spara oss skattebetalare en hel del pengar i uteblivna bidrag.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.