4 Oct, 2020

Magic Formula Portföljen

Nu har det gått precis en månad sedan jag började investera i en portfölj med Magic Formula strategin (läs mer via länken). Ganska simpel tillvägagångsätt, där jag väljer ut de bästa aktierna just nu med hjälp av Börsdatas screener. 1 September tog jag ut listan nedan och placerade lika mycket pengar i var och en av aktierna, förutom Kindred och Betsson som jag tog bort av moraliska skäl. 1 December kommer jag att skapa en ny portfölj och den kommer nog bestå av 10 st aktier med de lägsta P/B talen ur motsvarande lista som tas fram lik den nedan. 

Gör även en studie parallellt just nu med Magic Formula + lägsta P/B med 10st, 8st och 5st aktier. Det samma även för Magic Momentum som tas från Börsdata. Nästa veckan kommer jag skriva mer om dessa studier och hur det gått under September. Studien är alltså live och inte någon backtest som kan visa missledande avkastning. Svart på vitt helt enkelt.

 

 

Går att följa portföljen via Shareville och nedan är utveckling under 1 månad. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.