5 Oct, 2020

Magic Formula + P/B Studien +7,07%

I och med min egna Magic Formula portfölj som jag skapade 1 September, drog jag även igång en liten studie med olika konstellationer av Magic Formula. Där Magic Formula aktier med de lägsta P/B talen ingår i studien. Från Börsdatas lista på de bästa Magic Formula aktierna gallrar jag ut de med lägst P/B och tar då bort de som har negativa tal (Swedish Match och Lundin Energy). I studien finns en portfölj med 10st, 8st respektive 5st aktier. Placeringen sker likaviktad och började 1 September. Nu har det gått en månad och det var dags för första månadsrapporten. Ska försöka hålla igång studien minst 3 år framåt. Investerarfysikern har gjort en liknande studie som är backtest på åren 2006-2013. I veckan kommer även månadsrapport för Magic Formula + Momentum

Nedan är listan från Börsdata och de bolag som är inom röda "ramen" är de 10st bolagen med lägst P/B som ingår i portföljerna. 

Resultat från 1 Sept ( vissa bolag har gett utdelning som inte är inkluderad nedan)

OMX Stockholm All-Share Cap 3,83%

Magic Formula P/B 10st 6,00%
Magic Formula P/B 8st 7,07%
Magic Formula P/B 5st 5,51%

 

 

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.