8 Oct, 2020

Magic Momentum +6,63%

I mitt tidigare inlägg skrev jag om Magic Formula med lägsta P/B tal som jag gör en studie över. I det här inlägget ska jag sammanställa Magic Momentum portföljerna som jag tar ut via Börsdata. Använder mig av fliken Screener > Strategi > MF + Momentum.  1 September tog jag ut listan nedan och från listan har jag gjort 3 portföljer innehållande 10, 8 och 5 bästa för min studie.

Momentum strategin bygger på att aktier som utvecklats bra kommer att fortsätta göra det och flera spekulanter hänger på. Just denna faktor i sig resulterar i att det fortsätter stiga, där marknaden är långsam på att korrigera detta. I tabellen nedan har jag summerat både min egna Vanliga MF portfölj och de övriga som studien bygger på. Resultatet är från och med 1 September till idag. Bäst går det för MF+P/B portföljerna. 

 

OMX All-Share Cap 5,31%
   
Vanliga Magic Formula 18st 6,32%
   
Magic Formula P/B 10st 6,88%
Magic Formula P/B 8st 7,90%
Magic Formula P/B 5st 7,20%
   
Magic Momentum 10st 6,13%
Magic Momentum 8st 5,84%
Magic Momentum 5st 6,63%

 

Längre ner har ni resultatet från 1 September till och med idag och de aktier som finns i Magic Momentum portföljerna.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.