10 Oct, 2020

Köpt Facebook. Veckorapport +1,3%

Det gjordes inte många transaktioner den här veckan och det enda som köptes in var Facebook aktien som jag har en liten post i. Förvaltningsavgiften som jag kommer att skriva ett inlägg om senare nästa vecka fortsätter att sjunka. Portfölj utvecklingen för i år är jag väldigt nöjde med och slår index med några procentenheter om jag tittar på det idag. 2,8 procentenheter leder jag över index och tänk om man kunde göra det varje år så skulle jag haft en grym avkastning. Jag har i princip slutat med att göra nyinsättningar utan har mest sparat i ett sparkonto. Anledningen till det är att jag planerar att köpa en större lägenhet och vill inte belåna mig mer än det jag redan är. Sedan kan jag ju vara flexibel ifall det skulle bli större korrigering och dipp på börsen. 

Ett nytt kvartal är nu förbi och tiden är inne för att uppdatera "Portfölj sammansättningen" som jag gör varje kvartal för att kunna följa min historik. Det är inte mycket som förändras, utan det är små små actions från min sida som tas. Min portfölj ser jag som ett stort lastfartyg som tar tid på sig för att "svänga" och korrigera riktning på. Med det sagt försöker jag ändå utvidga mina vyer och tittar på lite mer tillväxt och bolag med högre värdering. Det är bolag som egentligen inte skulle passat in i min portfölj. Bygger upp såna innehav sakta men säkert.

 

-  Belåning 3,3%
-  Andelen avkastning 58% (Som hela portföljen består av sen början)
-  Utveckling i år 12,4% 
-  Index i år 9,6%
- Förvaltningskostnad 0,42%

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.