11 Oct, 2020

Portföljen - Investor 19,5%

Fortsätter sedvanligt att redovisa min portfölj och uppdatera bilden på innehaven så som den ser ut just idag. Har den traditionen nu varje kvartal från och med 2018 Q4 där jag tar en bild och skriver ihop ett kortare inlägg. Det blir då enklare att se tillbaks hur mitt agerande påverkat portföljens sammansättning. Alla historiska portfölj inlägg kan ni hitta via länken "Portföljen och Historik", där finns även min historiska utveckling.
 

Vid Q2 skrev jag om att Mastercard och Visa ska bli 10% andel av hela portföljen. Nu ligger de på 6,2% och inlägget skrevs nog innan jag började intressera mig för Magic Formula strategin som nu har en egen portfölj. Det är just den strategin som är i stor fokus från min sida och det är den portföljen som det kommer att ske nyinsättningar på. Om man summerar ihop portföljerna så har Magic Formula portfölj endast en andel på 2,7%, men kommer att definitivt att ökas.
 

Sedan Q2 har det skett en del "större förändringar" i mina mått mätt. Nordea har försvunnit helt och hållet från diagrammet och Novo Nordisk har tagit plats nu. Fortnox, Tomra, Bravida, Hufvudstaden och Atrium Ljungberg är de aktier som ökat sina andel och i övrigt är det oförändrat. Fortnox och Tomra har ökat, delvis pga alla nya småköp och där kurserna stigit kraftigt. Så länge börsen fortsätter upp kommer jag vara mer på defensiven och avvakta med mina köp

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.