12 Oct, 2020

Viktig information till alla som äger aktier i SAS

 

 

 

SAS TR

 

De senaste veckorna har det varit ganska turbulent handel i SAS aktie. Det började med att teckningsrätterna för nya aktier skildes åt från aktien och sedan några dagar har handeln med teckningsrätter startat och då blev det verkligen rörigt. Inte nog med att SAS handlas helt olika på de olika börser där aktien är noterad, teckningsrätterna (TR) handlas också helt olika och det finns ingen tydlig linje i handeln heller. Inte mer än att det är en enda stor röra.

En sak är dock tydlig; om man äger aktier i SAS och har för avsikt att forstätta äga akter i SAS gör man klokast i att sälja de aktierna och istället köpa en TR för 0,386 kr. Denna TR ger rätten att teckna en aktie för kursen 1,16 kr. Det skulle med andra ord innebära att man för 1,546 kr får en aktie i SAS. Samma aktie kostar 2,938 kr att köpa på marknaden. Man kan med andra ord dubbla sitt innehav utan att behöva lägga till några mer pengar. Ett smått unikt läge.

Däremot är vi i högsta grad osäkra på om man över huvud taget ska äga aktier i SAS. I början av november när alla nytecknade aktier kommer ut på marknaden riskerar vi att se en sänkt kurs för SAS-aktien vilket egentligen bara gör anledningen att bättra på sitt GAV större.

SAS TR handlas till och med 15 oktober och  tecknignstiden löper från 2 till 19 oktober. 

*sifforna ovan handlar endast om SAS på svenska börsen

 

Läs mer om SAS

 

Så blir villkoren i SAS nyemission

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.