19 Oct, 2020

Oscar Properties sadlar om

 

 

Oscar Properties köper fastigheter av SBB

 

Förra veckan fick vi se en kraftig reaktion på beskedet att Oscar Properties sadlar om till fastighetsbolag och köper fastigheter av SBB för 1,4 miljarder. Men vad är det då gör fastigheter dom köper? En stor del ligger i ett joint-venturesbolag vara fastigheter verkar ligga i Dalarna och Skåne. Orter som Svalöv, Hagfors, Tommelilla, Ovanåker, Flen och Torsby nämndes förra gången media rapporterade om det aktuella bolaget. I dessa "städer" verkar Oscar Properties ha identifierat 82.000 kvm byggrätter. Det ska bli intressant att följa det här!

 

Villkor om finansiering

 

Fast först ska dock finansieringen lösas och det är ingen enkel historia. Den förutsätter en nyemission, byte av preferensaktier mot stamaktier, omskrivning avobligationslån och nya banklån. Detta ska alltså göras av ett bolag med erkänt svaga finanser och problem med kronofogden...

 

Läs mer om Oscar Properties

En affär med doft av både Collector och Odd Molly (Breakit)

Konkurs under 2019?

Oscar Properties Pref B rusar upp till 850 kr

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.