8 Nov, 2020

Mitt premiepensionsval - 229 432kr

Pyramiden symboliserar de olika delarna i pensionssystemet som består av allmän pension, tjänstepension och eventuellt eget sparande till pension. Hur stora de olika delarna är i din framtida pension, eller om alla delar finns med är individuellt. Eget sparande är till exempel ett frivilligt komplement till den övriga pensionen som du själv avgör om du behöver. (Texten kopierad från Pensionsmyndigheten).

 

 

Min premiepension är just nu värd 229 432 kr och då är jag 40 år gammal, som ni ser på pyramiden ovan så är det en ganska liten del av den allmänna pensionen. Tjänstepensionen som arbetsgivaren betalar är desto större och där är värdet av min portfölj runt 500000kr. Det är väldigt viktigt att följa upp pensionen för det kommer bidra till att jag når mitt mål att kunna leva på mitt kapital och avkastning i framtiden, där även premiepensionen och tjänstepensionen spelar roll. Logga in hos Pensionsmyndigheten för att se hur du ligger till. 

 

 

Premiepension portföljen är den depå som jag är mest missnöjd och besviken på den utveckling som den haft. Nu har jag äntligen haft  hela portföljen i AP7 Aktiefonden och låta det vara enda fram till pensionen. En avkastning på ca 6,5% snitt per år under senaste 18åren är dåligt förvaltat från min sida, som tur är den inte så stor del av pensionen. 

Vid tillfälle ska jag försöka gör en komplett sammanställd diagram över alla mina portföljer (premiepension, tjänstepension och vanliga portföljen) för att få en bra överblick på hur mycket som är investerat i Sverige och USA etc.

 

 

På sidan minpension kan du se en överblick över alla dina pensionsdelar, som premie-, privat-, tjänste- och inkomstpension. Du kan även göra en pensionsprognos över hur din pension kommer vara i framtiden. Logga in där och testa det.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.