9 Nov, 2020

Stuvar om lite i portföljen

 

 

 

Idag fick vi se väldigt märkliga reaktioner på marknaden. Först steg de sk "corona-bolagen" likt raketer mot skyn. Sen kom uppgifter om att Pfizer har ett coronavaccin på gång och då vändes hela världen upp och ner. Alla aktier som rusat på grund av corona-oro rasade och de gamla klassiska gubbaktierna med banker och HM i spetsen skjöt i höjden. Rationellt? Kanske men likt allt som sker 2020 var reaktionen en aning överdriven och vi passade faktiskt på att lätta lite på innehavet i HM. Eller lätta och lätta. Vi sålde av allt vi hade i bolaget. Kanske kommer dom tillbaka i portföljen men i dagsläget känns det inte aktuellt.

 

Sålde

 

HM för 175,80 och 176,20 kr

 

Köpte

 

Embracer 175,50 kr 

Evolution Gaming 664,80 kr och 679,80 kr

Axfood 202,60 kr

 

Om detta var klokt vet vi såklart inte ännu men vi tar en chansning på att marknaden överreagerar en aning. Vi upplever att inte mycket har förändrats på bolagsnivå i de köpta bolagen och därför köper vi dippen. Om det är för tidigt vet vi inte ännu men vi chansar som sagt. När det kommer till HM är det en surdeg som vi haft i ett par olika portföljer en längre tid och det sista har vi mest irriterat oss på HM:s ivriga försöka att verka politiskt korrekt istället för att fokusera på att driva verksamheten i rätt riktning.

Vaccinet då? Jo det lär vi kanske få se framåt våren och enligt oss var dagens reaktion en aning överdriven då vaccinet ännu inte ens är i närheten av att levereras ut till kliniker för vaccination av patienter. Däremot är det glädjande att det görs framsteg i kampen mot corona.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.