17 Nov, 2020

Valutafördelning alla portföljer US$ 25,7%

Nu har jag sammanställt en ungefärlig diagram och värden för alla mina portföljer eller sparande. Det jag har tagit med är min vanliga portfölj, tjänstepensionen och premiepensionen. Vanliga portföljen är ganska enkel att kategorisera. 
 

I tjänstepensionen har jag ungefär hälften hos Alecta och hälften hos SPP som består av SPP USA, SPP Europa och SPP Sverige. Sen är även premiepensionen inkluderad. Därefter exkluderades skatten och sedan beräkning på vilka valutor respektive innehaven har genom att läsa fondsidor där vart i världen som det har investerats i.
 

Det här ger mig en bättre överskådlig bild över alla mina innehav med de olika pensionsportföljerna och min vanliga portfölj tillsammans. I Europa delen finns både EURO, DKK och NOK, i Övriga delen finns alla andra valutor som exempelvis Kanadensiska $.  Har en riktlinje på att aldrig komma under 60% för svenska innehav och i nuläget skulle jag vilja öka SEK och även övriga delen. Så min action på detta blir att öka i SEK och Övriga delen.

Hur ser era fördelningar ut och är det något ni tänker på?

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.