2 Dec, 2020

Thunderful Group - IPO

 

 

Thunderful Group (som till del består av västsvenska Bergsala) är på väg till börsen och vi ska här sammanställa info om noteringen. Thunderful Group är en sammanslagning av företagen Thunderful, Bergsala, Nordic Game Supply och Amo toys. Bergsala som är distributör för Nintendo i såväl norden som Baltikum står för den största delen av bolaget med drygt 50 %. Därefter står Nordic Game Supply, som distribuerar ett 40-tal speltitlar och merchandice för ytterligare spel, för 27 % och Amo Toys och deras  står för 22 %. Bolaget satsar altlså både på hårdvara och mjukvara och driver på tillväxten via förvärv. Vi ser vissa likheter med Embracer även om bolagen skiljer sig åt på flera plan.

Bolaget växer med positivt resultat vilket är något vi uppskattar.

 

Fakta om noteringen

 

Sista dag att teckna:  3 december 2020 

Första dag för handel: 7 december 2020

Teckningskurs:  50 kr

Storlek på erbjudandet: 1.500 MSEK (inkl övertilldelningsoption på 200 MSEK)

Minsta teckningspost: 200 st  aktier (10.000 kr)

Ankare tecknar: 40  %

Börs:   First North

Ticker: THUNDR

Listingpartner:   Carnegie och ABG Sundal Collier

 

 Varför notering?

 

Noteringen sker för att ge bolaget tillgång till kapital för fortsatt tillväxt. En tillväst som till stora delar verkar bestå i förvärv. Likviden de får in kommer användas till Förvärv inom segmentet Games (60%), avbetalning på lån (30%) och utveckling av immateriella rättigheter och högkvalitativa spel (10%).

 

Ankarinvesterare

 

Ankarinvesterarna i den här noteringen är inte bara tunga, de är även ett par som vi verkligen har respekt för. Speciellt vår vän Rolf Lundströms Provibis. I övrigt är ankarinvesterarna: Consensus Småbolag, Delphi Fondene, Knutsson Holdings AB, Naventi Fonder, Provobis, Strand Kapitalförvaltning och Vasastaden

 

Lock up

 

Ledningsgruppen, de säljande aktieägarna och delar av styrelsen sitter på en riktigt rejäl lock-up, den längsta vi sett faktiskt: 1.080 dagar. För CFO, distributionschef och delar av styrelsen gäller 360 dagar. Ytterligare vissa äldre ägare har 180 dagars lock-up.

 

Tecknar 

 

V tycker det här ser ut som ett trevlig bolag att äga på lång sikt och vi tror även att det snabbt kommer fulltecknas då det är länsam verksamhet som dessutom ligger rätt i tiden. Däremot ser vi inte framför oss att detta skulle kunna bli en kursdubblare första dagen och sannolikt kommer vi köpa på oss aktier över börsen om vi blir utan tilldelning i noteringen (för vi räknar kallt med att den blir fulltecknad).

De tunga ankarinvesterarna gör att vi känner oss i särskilt gott sällskap i den här investeringen.

 

Läs mer om IPO och börsnoteringar

 

Prospekt Thunderful Group

Hur man lyckas med IPO-investeringar

IPO-pappan

GW-effekten

Affärsvärlden - Dags att gå med i Nintendoklubben 

IPO:er är som ett lotteri och de är normalt förknippat mer större risker än vanliga investeringar och vi råder er verkligen inte att satsa hela veckopengen i IPO:er. Själva ser vi det som en rolig krydda i en annars ganska tråkig portfölj.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.