8 Dec, 2020

IPO:erna står som spön i backen!

 

 

Notering Fasadgruppen

 

Fasadgrupen är ett bolag verksamt i byggbranschen och erbjuder enligt egen utsago ”mulitdisciplinära och specialiserade lösningar för fasadarbete”. Verksamheten startade så sent som 2016 och man har sedan dess mångdubblat sin omsättning. Främst har detta skett genom förvärv. Det innebär att man inte bara har snarlika ägare som Instalco, man har en snarlikverksamhetsidé också. Om den är långsiktigt lönsam får framtiden utvisa men vi har noterat att börsen älskar tillväxt oavsett form för tillväxten.Tillväxten i sig är svårvärderad då den enligt siffrorna är skyhög (161%)  men då utgår man från extremt låga nivåer samt att man har en förvärvsdriven tillväxt som stökar en aning.

 

Fakta om noteringen

 

Sista dag att teckna:  8 december 2020

Första dag för handel: 9 december 2020

Teckningskurs:  60 kr

Storlek på erbjudandet: 1-1,1 MDSEK

Minsta teckningspost: 200 st  aktier ( 12.000 kr)

Ankare tecknar: 41-48 % (lite oklar info i prospektet samt övertilldelingsoption)

Börs:  Stockholm Nasdaq

Ticker: FG

Listingpartner:   Nordea och Carnegie

 

 Varför notering?

 

I vanlig ordning, dessa tider, sker noteringen för att understödja bolagets fortsatt förvärvsresa samt för att ge tillgång till fler och större kapitalmarknader.

 

 

Ankarinvesterare

 

Få men tunga ankarinvesterare i from av Swedbank Robur fonder och Capital Group (kända från Instalco).

 

Tecknar

 

Trots att vi inte riktigt brinner för den här sektorn känner vi att IPO-klimatet är stekhett och serieförvärvare likaså. Därför tror vi att detta kommer bli en fulltecknad notering trots att DI väljer att avråda från att teckna. Affärsvärlden däremot rekommenderar teckna. Vår gissning blir därför att det kommer ske en viss överteckning vilket kan generera i en positiv börsöppning. Sannolikt blir vi inte långa i den här investeringen dock.

Vi tror också att Instalcos resa på börsen ökar intresset för Fasadgruppen.

 

Tilldelning

 

Fördelning beslutas av bolagets styrelse i samråd med rådgivande banker vid överteckning. Besked om tilldelning skall ske via pressmeddelande den 9 december och på bolagets hemsida.

 

Hur ska man teckna för att få bäst chans till tilldelning?

 

Ansökan via Carnegie eller Nordea torde ge bäst chans till tilldelning men det går även att teckna via Nordnet och Avanza.

 

 

Läs mer om IPO:er/noteringar

 

Skilda åsikter om noteringen (Nyemissioner.se)

Börsnotering Fasadgruppen (prospekt)

Hur lyckas man med IPO-investeringar?

 

IPO:er är devis ett lotteri och de är normalt förknippat mer större risker än vanliga investeringar och vi råder er verkligen från att satsa hela veckopengen i IPO:er. Själva ser vi det som en rolig krydda i en annars ganska tråkig portfölj.

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.