27 Dec, 2020

Nuvarande skuldkvot är 34,2%

Ett av mina mål inför 2020 var att sänka min skuldkvot från ungefär 45% till under 38%. Nu när jag räknar ut det ligger kvoten på 34,2% tack vare mycket amortering, tillgångar (aktier) som stigit i värde och eget sparande (amortering och nyinsättningar i portföljen). De lån och tillgångar som jag räknar in där är mina lån, bostads- och studielån. Jag förespråkar om att inte ha andra lån förutom dessa. Tillgångarna är det jag har i mitt Avanza konto, Lägenhetens värde (efter skatt) och andra sparmedel. 

Vi flyttar inom kort till en större lägenhet och då kommer bolånet bli ungefär 10% mer och det här kommer påverka skuldkvoten. Tanken är att amortera med 1000kr i månaden och resten placeras i aktier. 

Skuldkvot 2015 55%
Skuldkvot 2019 45%


Lån (CSN lån, Bostadslån)
Tillgångar(Avanza, Nordnet, Bostad, Sparkonton, Övrigt)

Skuldkvot = Lån / Tillgångar = 34,2%

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.