5 Jan, 2021

Jack Ma försvunnen?



Jack Ma som är den kinesiska e-handelsjätten Alibabas grundare har inte setts till offentligt de sista två månaderna och misstänks därför vara försvunnen. Han har heller inte medverkat i det sista avsnittet av sitt egna talangprogram "Africa Business Heroes", en tävling för afrikanska entreprenörer som tävlar om en del av 1,5 miljoner dollar. Enligt Financial Times har Alibaba låtit en talesman meddela att orsaken till den uteblivna medverkan berodde på schemaproblem. I oktober höll Ma ett kontroversiellt tal där han kritiserade Kinas regleringssystem för att stävja innovation inom finanssektorn. En kort tid efter uttalandet uteblev den stora börsnoteringen av Alibabas fintechbolag Ant Group i Shanghai och Hongkong.

Vi vet inte om det ligger något bakom dessa rykten men vi kan inte låta bli att fundera i banorna kring att det är känsligt att kritisera den kinesiska regimen.

Vi väljer generellt att ställa oss kritiska till investeringar i kommunistiska länder för att hålla nere den politiska risken.

Läs mer:

Ant Groups gigantiska börsnotering i Hongkong avbryts

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.