2 Feb, 2021

SSU ger aktietips minus 53% direkt

 

 

SSU lottar ut aktier när kursen står i 328 dollar

 

I helgen gick Socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU ut och gjorde reklam för Gamestop och det agerande som Reddit/Wallstretbets initierat kring aktien. Visst kan vi se det lustiga i att hedgefonderna biter sig själva i svansen när de nakenblankar som de gjort i Gamestop och vi tycker faktiskt att hela grejen är rätt så rolig. Galen men rolig. Att ett ungdomsförbund för ett svenskt parti ger sig in i debatten blir dock lite tokigt. Om SSU nu tycker att deras medlemmar ska börja spara och investera i aktier kanske det kan vara bra att hjälpa dem att investera i sunda bolag och lära dem lite mer än att spekulera i de mest riskala akter som finns på marknaden just nu.

Vi har tittat lite på Gamestop och deras aktiekurs när SSU skrev sin "rekommendation" i söndags. Då stod kursen i 328,24 dollar (stängningskursen i fredags) och idag handlas aktien till 155 dollar innan öppning. Visst kan allt hända i den här aktien men så här långt ser det inte ut som att SSU gjort någon en tjänst i och med sitt inhopp i debatten. KAnske inte konstigt när vi ser vem som är ordförande i SSU: killen som blev känd för att åka taxi från Sälen till Stockholm. Att han klarade sig då är ett under och sannolikt kommer han klara sig även den här gången. Vi gissar att detta när nästa Ygeman eller Dan Eliasson som båda tycks klara sig trots att dom radar upp det ena fiaskot efter det andra.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.