4 Feb, 2021

Uppdatering Magic Formula Studie +30%

Ni som följt bloggen känner till att jag påbörjat en studie med lite olika Magic Formula strategier.  Läs om Magic Formula via länken. Bäst går det helt klart för Magic Momentum strategin med 5st högst rankade aktierna från 1 Sept. Det finns en del studier, magister examina (svenska högskolor, universitet) och backtesting via Börsdata på Magic Formula.

Så varför gör jag en egen studie?

Anledningen till det är att min studie är live, ingen backtesting. I backtesting kan det exempelvis finnas aktier som fanns 2005, men finns inte idag. En annan synvinkel är till vilken kurs som beräkning av MF listan är gjord på. Är det på aktiekursen som är vid slutet av ett kvartal eller är det kursen då bolaget har gett ut kvartalsrapporten. Så bästa sättet enligt mig är att göra en egen studie som jag kan dra egna slutsatser på.

 

1 Sept 2020 - 04 Feb 2021  
Min Magic F Portfölj 16,8%
Min Vanliga Portfölj 17,5%
   
OMX All-Share 16,9%
   
Magic Formula studie  
Magic Formula P/B 10st 14,8%
Magic Formula P/B 8st 16,1%
Magic Formula P/B 5st 21,7%
   
Magic Momentum 10st 21,0%
Magic Momentum 8st 20,9%
Magic Momentum 5st 30,0%
   
*Large Cap och Mid Cap

 

 


Det är 2st konstellationer av Magic Formula strategin som jag gör en studie på. Den första bygger först på att ta fram de 20st bästa aktierna enligt MF och därefter välja ut de med 10st lägsta P/B tal exkluderad de med negativa tal. Listan tas fram genom Börsdatas tjänst. Börsdata > Strategier > Magic Formula och därifrån väljer jag ut aktier från Large Cap och Mid Cap, som studien bygger på. 3 portföljer skapas med 10, 8 och 5 bästa enligt kriterierna. Så här såg listan ut 1 Sept, 10 högsta enligt kriterierna lägst P/B exklusive negativ P/B från MF listan.

 

 

 

 

 

 

Andra konstellationen bygger på strategin Magic Momentum som innebär att man väljer ut de högst rankade enligt Magic Formula och sedan de som har bäst stigande(Momentum) utveckling senaste månaderna.

 

 

Själv har jag nu 2st MF portföljer som går att följa via Shareville, Magic Formula Sept och Magic Momentum Dec

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.