17 Feb, 2021

Cint Notering

 

 

IPO Cint

 

Cint är ett IT-bolag som arbetar med sk ”insikter” vilket betyder att dom genomför undersökningar för olika bolag. Undersökningarna sker genom digital insamling och själva betecknar sig Cint som en ”global mjukvaruaktör”. En del buzz words som ligger rätt i tiden med andra ord. Lägger vi därtill att bolaget uppvisar en fin omsättningstillväxt så förstår vi definitivt varför såväl TIN fonder som Robur ny teknik är tagare i denna notering.

Verksamheten bedrivs i inte mindre än 72 länder och inte mindre än 144 miljoner individer i 134 länder är anslutna till plattformen. Bolaget bildades 1998 och tillväxten har under i alla fall de senaste åren skett till förluster men 2019 vände det och då visade bolaget vinst.

 

Fakta om noteringen

 

Sista dag att teckna: 18 februari 2021

Första dag för handel: 19 februari 2021

Teckningskurs: 62-72 kr (lär hamna på 72 kr)

Storlek på erbjudandet: 4,4-5,9 MDRSEK

Minsta teckningspost:  150 st  aktier (9.300 till 10.800 kr)

Ankare tecknar: 46 % ( lite lägre om övertilldelningsoption utnyttjas)

Börs:  Nasdaq Mid cap

Ticker: CINT

Listingpartners: Carnegie, Danske bank och Nordea

 

 

Varför notering?

 

Noteringen sker för att bolaget vill bredda ägandet men eftersom det är Nordic Capital som är ägare räknar vi med att det handlar om vinsthemtagning inför nya noteringar som är grundorsaken.

 

Ankarinvesterare

 

Handelsbanken fonder, TIN Ny teknik och Robur Ny teknik är aktörer som knappast behöver någon ytterligare presentation och just dessa tunga ankare är en stor anledning till att vi tecknar i alla tillgängliga depåer.

 

Tecknar

 

Undersökningar av det här slaget ligger i tiden. En digital plattform som dessutom drivs av AI och ankare som är bland det tyngsta man kan ha gör att valet att teckna är klockrent. Vi läste dessutom att det räckte med 1 minut för noteringen att fulltecknas. Vi räknar därför inte med att få tilldelning men vi gör en chansning.

Om inte bransch, buzz words och de tunga ankarinvesterarna skulle räcka så har såväl Affärsvärlden som Privata affärer gett köprekommendationer.

 

Tilldelning

 

Fördelning beslutas av bolagets styrelse i samråd med rådgivande banker vid överteckning.

 

Hur ska man teckna för att få bäst chans till tilldelning?

 

Det går fint att teckna Nordnet och Avanza men störst chans till tilldelning borde vara om man ansöker via Danske bank, Nordea eller Carnegie.

 

Läs mer om IPO och börsnoteringar

 

Cint - prospekt

Fractal Notering

Thunderful Group IPO

Uppdatering IPO-portföljen

IPO-pappan

GW-effekten

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.