20 Feb, 2021

Så gör jag med min tjänstepension 646688 kr

Jag har via min arbetsgivare tjänstepensionen ITP1 och väljer fondbolag via Collectum. I tjänstepensionen kan du välja en Traditionell försäkring 50% och Fond försäkring 50% . Jag hade tidigare fördelat båda delarna som Traditionell Försäkring hos Alecta som har den lägsta avgiften 0,10% av alla pensionsbolag. Några andra val som du bör tänka på är om du ska ha med Familjeskydd eller återbetalningsskydd, där har jag tagit med båda.

Nedan bild från Alecta där värdet av min pension ligger på 291 923kr.

 

Alecta placerar i 60% aktier, 10% fastigheter och 30% räntebärande papper, så det är inte någon högrisk på pensionen direkt. Efter den snabba kraschen som vi hade under februari och mars ändrade jag fondförsäkrings valet till SPP där jag får välja mina fonder och innehav själv. De fonder som jag har valt är SPP USA 40%, SPP Sverige 40% och SPP Europa 20%.

Tjänstepensionen hos SPP är på 354 765 kr.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.