3 Mar, 2021

Sparade pengar genom att köpa skjortor för 2400 kr

 

 

Låter rubriken osannolik? 

 

Rubriken är delvis satt för att provocera lite och för att förtydliga så har Aktiepappa ganska höga krav när det kommer till skjortor. Sedan över 10 år är det bara Eton-skjortor som kommer på tal och för er som inte är bekanta med dessa skjortor kan vi meddela att det är förhållandevis dyra grejer. Normalt kostar dom mellan 1.100 kr och 1.700 kr styck. Eftersom vi är ekonomiska av oss köper vi väldigt väldigt sällan dem till fullpris. Det har nog aldrig hänt faktiskt. Tyvärr är storleken som Aktiepappa drar en ganska vanlig storlek och det är sällan vi hittar rea på som har den storleken. Räddningen brukar bli en outlet ett par mil utanför Göteborg där det finns en Eton-butik. 4 gånger av 5 har dom inga skjortor som passar i storlek och färg mm men den femte gången brukar det bli bingo. Och idag var en sådan gång. Köpte man mer än tre skjortor fick man 60 % rabatt på hela köpet.

Det svåra brukar vara att hitta helvita skjortor på rean men den här gången fanns det flera stycken. Vita skjortor går alltid åt. Det används varje arbetsdag här nämligen. Och det går inte mycket mode i just vita skjortor så det gör inget om dom skulle bli liggande i garderoben i ett år eller fem.

 

Strykfria

 

Anledningen till att Aktiepappa alltid väljer Eton är att de är de enda som i sanning är just strykfria. Vi har testat de flesta som fanns på marknaden när valet gjordes och då fanns inga som var lika bra och snygga. Kanske har det ändrats tills nu men så länge dessa funkar finns ingen anledning att byta. Och när det går att köpa dem till ca 50 kr mer än en skjorta från Dressman känns de riktigt billiga faktiskt. För att sammanfatta det hela och återkoppla till rubriken; det blev mycket pengar men det blev inte dyrt.

 

Vårt sätt att leva dyrt utan att betala så mycket pengar

 

Anledningen till att vi skriver detta inlägg är som ni säkert förstår inte att vi vill "skryta" om att vi gjort en bra affär. Nej det handlar snarare om att vi vill påvisa att med lite eftertanke och bra planering kan man skaffa sig bra, kvalitativa saker utan att behöva betala så mycket pengar. Om man sen sätter detta sätt att agera i system och väljer att investera de pengar man sparar klokt kommer man kunna bli ekonomiskt oberoende ganska fort. Och till det låga priset av lite tankeverksamhet. 

 

Läs mer om att spara utan att sluta leva

 

Måste man älja mellan att spara och leva?

Ekonomiskt oberoende

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.