8 Mar, 2021

Klarna rekommenderar affärer utifrån hudfärg

 

 

 

Idag kunde vi läsa en ganska obehaglig nyhet från betaltjänstföretaget Klarna. De har tagit fram en ny tjänst som innebär att man kan välja vilken hudfärg det ska vara på butiksägarna som man handlar ifrån. Visst kan man kanske tänka sig att det här skulle kunna vara en bra grej där man vill gynna de med en viss hudfärg men det innebär ju också att man deltar i att missgynna de med andra hudfärger än den som är populär för tillfället. Det som ligger oss närmast i minnet är när Aktiepappa var i Sydafrika och gick på Appartheidmuseum och hittade en mycket obehaglig bänk där det satt en skylt "whites only". Det är en historia som vi hoppas inte ska upprepa sig.

Man kan alltså via Klarna välja att bara göra affärer med: Black owned businesses

Vi anser det rasistiskt att agera utifrån människors hudfärg. Vi är ju alla människor och vi tycker mer om företag som agerar som att alla människor är lika värda oavsett hudfärg!

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.