11 Mar, 2021

Polymer börsnotering

 

 

Polymer notering

 

Polymer Factory är ett KTH-bolag som grundades 2006 och är verksamma inom nanoteknikbranschen och vi kan ärligt talat erkänna att det är en bransch som vi kan väldigt lite om även om vi tidigare faktiskt varit ägare i ett bolag i den.

Polymers nanoteknik är avsedd att förstärka effekterna hos olika substanser likt vaccin eller andra mediciner. Bolagets edge är bland annat att detta kan göras helt giftfritt vilket såklart låter lovande. Självklart är detta, som ni märker, en verksamhet som är svår att överskåda för oss som investerare men vi tycker det ser intressant ut och om bolaget kan kapitalisera på sina produkter kan det bli riktigt bra. Än så länge har omsättningen inte gjort någon lycklig och vi kan se ett tapp i omsättning de tre senaste åren. Ett förhoppningsbolag helt enkelt.

 

 

Fakta om noteringen

 

Sista dag att teckna: 11 mars 2021

Första dag för handel: 7 april 2021

Teckningskurs: 7,60 kr

Storlek på erbjudandet: 18,2 MSEK

Minsta teckningspost: 240 units, 5.472 kr.  (1 unit  innehåller 3 aktier och 1 TO)

Ankare tecknar: 50 %

Börs (lista): Spotlight

Listingpartners: Sedermera Fondkommission

 

 

Ankarinvesterare

 

Bland ankarinvesterarna finner vi först och främst de redan befintliga storägarna med VD och ordförande i spetsen. Bolaget har valt en ganska bred skara av investerare och det är faktiskt lite roligt att se att flera av namnen är personer som vi faktiskt känner eller är bekanta med. Mestadels är det privatpersoner men även några investmentbolag som Jinderman Partners (som vi känner igen sedan vår granskning av Ytrade) och Reneweble Ventures Nordic återfrinns bland åtarna.

 

Lock-up

 

97 % av aktierna som ägs av befintliga ägare omfattas av lock-up i 12 månader.

 

Tecknar

 

Erbjudandet är extremt litet och trots att bara 50 % är taget av åtagare så finns det bara några få miljoner kr för oss andra att ”slåss” om och vi tecknar på 4 olika depåer med en stark känsla av att detta erbjudande kommer bli övertecknat många gånger om. Vi ser vårt ägande som förhållandevis kortsiktigt och kommer sannolikt sälja av i den inledande handeln om vi får tilldelning.

 

Tilldelning

 

Vid överteckning kommer tilldelning beslutas av bolagets styrelse. Målet med såväl notering som tilldelning är att säkerställa en god ägarspridning och som vi tolkar memorandumet kan styrelsen välja ganska fritt.

 

Hur ska man teckna för att få bäst chans till tilldelning?

 

Det går fint att teckna via Nordnet och vad vi antar direkt via Sedermera Fondkommission och störst chans till tilldelning torde vara vid teckning hos de sistnämnda.

 

Läs mer om Polymer, IPO och börsnoteringar

 

Polymer Factory - prospekt

Hur lyckas man med IPO investeringar?

Att lyckas med IPO-investeringar (film)

Uppdatering IPO-portföljen

IPO-pappan

GW-effekten

 

Glöm inte att alla investeringar på börsen är förknippade med risker och IPO-investeringar är inget undantag. Tvärtom.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.