10 Apr, 2021

Bolåneportföljen +0,45%

För inte så längesen flyttade jag in en ny större lägenhet och hade då tänkt att ha en ganska stor kontantinsats, men bestämde mig istället att göra en ny Bolåneportfölj som jag kallar det för. Målet är attt slå min bostadsränta som ligger på ungefär på 0,99% innan skatteavdrag,  jag hade nämligen turen att binda räntan i 4 år till låga 0,99%. Bolånet har jag hos SBAB För att särskilja portföljen och göra uppföljningar på det har jag skapat ett ISK konto hos Nordnet och SAVR*(affiliatelänk).

Vissa fonder köper jag via SAVR då de är mycket billigare på den plattformen.

Nu har portföljen varit igång i 2 månader och avkastningen är på 0,45%. För att slå min bostadsränta behöver jag komma upp över 1%, då har jag även räknat med schablonskatten. Efter 4 år kanske jag betalar av på bolånet, men det får vi se då. Jag har haft ett liknande uppläg med en bolåneportfölj som var igång mellan åren 2015-2018. Läs mer om det via länken.

 

Nedan ser ni mina innehav som de ser ut idag. Medveten om att jag tagit en väldigt låg risk, men kan tänka mig öka risken när läget förändras i börsen eller ränteläget.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.