8 Jan, 2016

Peter Malmqvist spår 2016

Jag har stor respekt för finansanalytikern Peter Malmqvist, men tycker att finansbranschen alltid har liknande analyser. Se nedan citat från DN;

Inför 2016 spådde Peter Malmqvist att börsen skulle sluta på plus minus noll vid årsslutet. Trots börsens bottennotering står han för egen del kvar vid den prognosen.

– I det korta perspektivet är jag rädd att vi kan få en körare nedåt, att luften går ur. för helåret tror jag fortfarande på plus minus noll, förutsatt att det inte rasar nu i början av året. Då kommer jag att ändra uppfattning så klart, säger han.

Det han menar är att om börsen går ner mycket då ändrar jag min egna prognos så jag har mer rätt :). Varför lägga upp prognoser när man hela tiden skall ändra det......

Jag gör också en sådan analys att om börsen sjunker väldigt mycket hamnar vi inte vid plus minus noll till årskiftet då hamnar vi minus.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.