23 Jun, 2021

Funded by me köper Pepins

 

Idag nås vi av nyheten att bolaget Funded by me köper Pepins. Vi kan nämna för er som inte vet det att Pepins är en alternativ handelsplats som tidigare ägts av bland annat Spiltan. Våra erfarenheter i att investera i Pepins har sträckt sig till två olika bolag och de har båda genererat en god vinst men det har också varit väldigt mycket förseningar och krångel för att få ut sina aktier och sina pengar från handelsplatsen och vi kommer sannolikt inte investera i någon aktie på den handelsplatsen igen.

Funded by me då. Vad vet vi om dem? Jo vi har skrivit om dem här på bloggen tidigare. De ägde då Feminvest, de är noterade via en direktnotering för några år sedan. Noteringen följdes av en ganska rejäl nedgång varpå grundaren och VD går ut och skyller nedgången på "troll på internet". Det har såklart hänt mycket mer än så i bolaget men det är våra starkaste minnen av bolaget. Storägare är numera Bonnier och trolljägaren har gått vidare till andra utmaningar.

Det är för oss oklart hur detta samgående ska tolkas men sedan notering har Funded by me gått ner 91 % så kanske finns det inte så mycket nedsida kvar? Fast å andra sidan kan kursen fortfarande gå ner ytterligare 100 % från de 1,85 kr de handlades i igår. Betalning för Pepins sker med egna aktier.

 

Läs mer om Funded by me

 

Funded by me lägger bud på Pepins

Funded by me och Feminvest

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.