5 Jul, 2021

Magic Formula P/B utveckling +45,9%

Ni som följt bloggen känner till att jag påbörjat en studie med lite olika Magic Formula strategier.  Läs mer om Magic Formula via länken. Bäst går det helt klart för Magic Formula med Lägst P/B strategin med 5st högst rankade aktierna från 1 Sept. Det finns en del studier, magister examina (svenska högskolor, universitet) och backtesting via Börsdata på Magic Formula, men jag ville själv göra en i realtid. 9 månader är nu förbi och snart har det gått 1 år och jag kommer då att rebalansera portföljerna.
 

1 Sept 2020 - 05 Juli 2021  
Min Magic F Portfölj 35,2%
Min Vanliga Portfölj 34,6%
   
OMX All-Share 37,0%
   
Magic Formula studie  
Magic Formula P/B 10st 41,3%
Magic Formula P/B 8st 35,2%
Magic Formula P/B 5st 45,9%
   
Magic Momentum 10st 35,8%
Magic Momentum 8st 35,8%
Magic Momentum 5st 37,6%
   
*Large Cap och Mid Cap

 

Det är 2st konstellationer av Magic Formula strategin och den vanliga MF strategin som jag gör en studie på. Min egna MF portfölj är den vanliga.  

Den första bygger först på att ta fram de 20st bästa aktierna enligt MF och därefter välja ut de med 10st lägsta P/B tal exkluderad de med negativa tal. Listan tas fram genom Börsdatas tjänst. Börsdata > Strategier > Magic Formula och därifrån väljer jag ut aktier från Large Cap och Mid Cap, som studien bygger på. 3 portföljer skapas med 10, 8 och 5 bästa aktier enligt kriterierna och nedan ser ni vilka aktier som ingår i de olika portföljerna.

 

Magic P/B 10 st Magic P/B 8 st Magic P/B 5 st
Bilia Ferronordic Holmen
Ferronordic JM Skanska
JM Holmen Nordic Water
Holmen Skanska Byggmax
Skanska Nordic Water Tethys Oil
Nordic Water Orexo 45,9%
Orexo Byggmax  
Alfa Laval Tethys Oil  
Byggmax 34,8%  
Tethys Oil    
41,0%  

 

 

 

Andra konstellationen bygger på strategin Magic Momentum som innebär att man väljer ut de högst rankade enligt Magic Formula och sedan de som har bäst stigande(Momentum) utveckling senaste månaderna.

 

Magic Momentum 10st Magic Momentum 8st Magic Momentum 5st
Ferronordic Ferronordic Ferronordic
Nordic Entert Nordic Entert Nordic Entert
Know IT Know IT Know IT
Eolus Eolus Eolus
Bilia Bilia Nordic Water
Nordic Water Nordic Water 37,49%
Hiq Hiq  
Concentric Concentric  
Epiroc 35,79%  
Stora Enso    
35,81%  

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.