27 Jul, 2021

Risk management by Aktiepappa

 

Aktiepappa goes swinging

 

I tider av börshysteri som eldas på av centralbankerna finns det alltid risk för sättningar, nedgångar, ras eller vad man vill kalla det. Börsen är helt klart högt värderad men det var den redan 2015 och 2016. Och 2017, 2018, 2019 samt delar av 2020. Så hur ska man göra för att minska risken vid en eventuell nedgång? Det finns många exempel på hur investerare sprider riskerna. Allt ifrån obligationer, råvaror, kryptovalutor (som iofs verkar följa börsen ändå), räntefonder, hedgefonder osv. För vår det så har vi en all-in aktier-strategi men för att öka chansen till att ha lite likvider vid en nedgång handlar vi lite i bolag där vi tycker oss se svängningar. Helst ska det vara bolag som vi ändå kan tänka oss att äga på lite sikt men där vi försöker utnyttja omotiverade nedgångar i aktiekursen. Omotiverade utifrån vad vi anser då alltså.

Den sista tiden har vi köpt och sålt Kindred till en 5 % uppgång över en helg och ungefär samma procent i Evolution. Båda dessa positioner stängde vi igår vilket gav en vinst på några tusen och nu sitter vi på en kassa på ca 200.000 kr och är redo att köpa vid en eventuell nedgång och om det rasar medan vi sitter med likviderna så har vi "räddat hem" en del av portföljen. Vi erkänner att detta inte är någon särskilt avancerad riskhantering men det funkar för oss och dessutom är det roligt att handla lite. Det är dock ingen rekommendation att jobba så här utan det är vårt sätt att roa oss samtidigt som vi skapar en möjlighet att kanske sitta med lite likvider när den stora kraschen kommer.

I går eftermiddag nåddes vi även av info om att Evolution-ledningen sålt en del aktier för att ha likvider för att delta i optionsprogrammet 19/21 där de tecknar aktier till en kurs på ca 140 kr/aktie. Ytterst förmånligt och det är klart att de tecknar men frågan är hur marknaden reagerar de närmasta dagarna. Kanske dyker ett köpläge upp snarare än man kan tro.

 

Läs mer om vår swingtradeing

 

Swingtrading har gett 17.660 kr 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.