23 Aug, 2021

Elsparkcyklar är ett hån mot oss fastighetsägare



Nej tro inte att vi är en sur och framstegsfientlig gubbe/gumma som är negativa till sparkcyklar nu. Det här handlar om de krav vi fastighetsägare har på oss och den rimlighet vi ser i hur de tillåts förvaras.

För 7-8 år sedan kom Göteborgsstad till mig som fastighetsägare och berättade att alla rännor på trottoaren (de där som leder vattnet från husets stuprör, över trottoaren och ut på gatan så vattnet leds ner i dagvattenbrunnen i gatan). De skulle sågas ut ur asfalten och ersättas med svagt skålade plattor. Plattor med små glipor emellan vilket vid ett av fallen innebar att vatten trängde in i källaren på ett av mina hus. Jag kontaktade kommunen och var en aning uppretad för det här var inte något jag ens fick åtgärda då trottoaren är deras. Inte heller kan jag på ett snabbt och enkelt sätt gräva upp trottoaren för att täta och dränera. En lite jobbig situation helt enkelt. Kommunen förklarar då att de gamla rännorna var inte tillräckligt handikappanpassade. De som var synskadade eller körde rullator kunde inte ta sig fram säkert på trottoaren om rännan var utskuren ur asfalten med ca 2,5 cm. Ni inser nog vart vi är på väg...

HUR I HELVETE kan företagen som ställer ut sina sparkcyklar på trottoaren få bedriva sin verksamhet på det sätt det gör när jag som fastighetsägare har 1000 olika krav på mig kring tillgänglighet och trygghet? Exemplet med trottoaren är bara ett av många. Jag menar inte nödvändigtvis att det är fel med sparkcyklarna men det är definitivt orättvist!

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.