22 Aug, 2021

Förvaltningskostnad nu på låga 0,17%

Varje månad räknar jag ut min förvaltningskostnad för att se hur jag ligger till. Det har jag gjort senaste 4 åren och att bara göra beräkningen hjälper mig att hålla nere antalet köp/sälj transaktioner och jag blir mer medveten om det. Innan gjorde jag allt för många transaktioner som egentligen inte gav mig mervärde. 

Nu när jag räknar ut det så har jag låga 0,17%. Det väsentliga och primära målet är ju ändå att ha så hög avkastning som möjligt. Låg kostnad betyder inte att det per automatik ger mig hög avkastning, men hjälper nog mig på traven med den investeringsstil som jag har. 

Förvaltningskostnad genom åren

2017. 0,55% 
2018. 0,19%
2019. 0,09%
2020. 0,31% 
2021. 0,17% (mål under 0,15% )

Beräkningen är gjord på den totala courtage avgiften jag betalat under året och delar det med antal veckor som gått. Då får jag ett genomsnitt/vecka och det värdet ggr 52. Resultatet dividerar jag med depå storleken på mina aktier.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.