23 Aug, 2021

Kassan på 14,5% är en ränteportfölj

Jag har sedan årskiftet tagit hem en del likvider och placerat dessa sparkonto, räntefonder, obligationsfonder och preferensaktier. Det gjorde jag för att ha kapital ifall det skulle bli en större korrigering på marknaden. Har varit fullinvesterad senaste 3-4 åren så det känns inte helt fel att bygga på en kassa. Pengarna som finns i kassan kommer också generera lite avkastning och målsättning för det är över 2%. Utvecklingen ligger hittills på 1,93%.

Större delen av portföljen finns hos SAVR (*affiliatelänk), som är en mycket billigare variant om du enbart sparar i fonder. Du får en del av provisionen som plattformen får tillbaks av fondbolagen. Varje kvartal sätts rabatten in på ditt konto och nedan ser ni vad jag fick senast. Det är relativt enkelt att överföra fonder från exempelvis Nordnet och Avanza.

 

Börsen har gått bra senaste tiden så kassa andel har sjunkit till 14,5% från att ha varit runt 18%.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.