25 Aug, 2021

Slöseri med skattepengar i Göteborg

 

 

Så, då var det dags för ytterligare en artikel om slöseri med skattepengar i Göteborg. Den här gången är det en artikel om stadens lånecyklar som får oss att se rött. Vi har flera gånger sett och pratat om de cyklar som Göteborgs stad erbjuder sina invånare att hyra. De heter "styr och ställ" och de är turkosfärgade och gamla och enligt oss ganska fula. Man tecknar ett abonnemang och sen kan man hämta upp sin cykel i något av alla se ställ som finns runt om i staden och sen måste man parkera den i ett annat ställ när man är klar. Det går alltså inte att lämna den på gatan vilket delvis är bra för då ser det snyggt och trevligt ut till skillnad mot elsparkcyklarna som parkeras lite överallt.

Enligt artikeln introducerades dessa cyklar 2015 men intresset har varit mindre och mindre. Speciellt sedan 2018 då Voi och deras konkurrenter kom till stan. Detta märker Göteborgs stad och vad gör de då? Jo de tänker om och utökar området för cyklarna och byter ut alla cyklar till nya cyklar och kör på ungefär som vanligt. Vilket innebär att de har kostnader på 12 miljoner per år samtidigt som cyklarna drar in 600.000 kr per år. Planeringsledaren för projektet kommenterar det hela på SVT "Det är såklart tråkigt".

Återigen blir vi helt förstummade över att se hur dumt våra skattepengar hanteras. Fy skäms Göteborgs stad!

 

Läs mer om skatter

 

Allt färre använder lånecyklarna i Göteborg

Det är häftigt att betala skatt - eller inte...

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.