26 Aug, 2021

Lohilos första tid på börsen


Det har nu gått en tid sedan Lohilo noterades på First North och vi försökte teckna oss för att delta vid IPO men fick ingen tilldelning. Och tur var väl det för man hade fått tajma lite för att komma ur det där med andan i behåll. Sedan första handelsdagen har Lohilo tap pat ca 30% och jämfört med noteringskursen så är tappet ca 14%. Ingen lysande affär såhär långt med andra ord. 

Mycket rosa fluff

Vid IPO var vår första tanke att företaget verkar fokusera mer på rosa fluff och marknadsföring än genuina produkter och lönsamhet och inget av det vi sedan sett tyder på att vi haft fel. Reklamen är dock delvis smart utformad och de har via sina kläder möjlighet att komma undan med en del lättklädda tjejer på annonserna. (Se bilder) Som en extra bonus har de hakat på paddel-trenden och säljer paddelrack med logga på. Dock verkar inte marknaden skänka dem den uppskattning som de själva och deras aktieägare hade hoppats. Kanske beror det på VD-bytet som skett innan första året på börsen gått? Både gamla och nya VD:n syns på filmen nedan. Noteringskurs: 22 kr  Första dag för handel: 26 oktober 2020

Läs mer om Lohilo:

Introduktion Lohilo (film)

Lohilo i Uppesittarkväll 

Ny VD i Lohilo

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.