27 Aug, 2021

Enad globals VD...

 
 

I går morse kl 10.12 kunde vi se hur duktiga (och mycket trevliga) ekonomijournalisten Gabriel Mellqvist intervjuar VD för Enad Global 7 Robin Flodin. Det blev lite oklart kring omsättning och totala intäkter och ingen som såg intervjun blev nog sugna på att köpa aktier i bolaget. Kl 17.35 kom ett pressmeddelande från bolaget att VD avgått. Knappast förvånande för bortsett från rapportens innehåll så var VD:s framträdande inte särskilt imponerande.

Imponerade gjorde däremot Gabriel som på ett sakligt och ändå trevligt sätt ställde följdfrågor på de konstiga uttalanden som framfördes av bolaget. Dagens rapport såg ändå hyfsad ut tycker vi som inte följt bolaget och som inte har koll på marknadens förväntningar för tydligen var de högre än vad bolaget presterade. Eller så var det Robins framträdande som skickade ner kursen med 25% idag.

Storägare Stena

Det var ingen rolig läsning för redare Dan Sten Olsson som köpte aktier i EG7 för miljardbelopp när kursen stod i 117 kr i vintras. Inte första gången det stormar i EG7 Vi minns nog alla hur EG7 lyckades kalla sitt eget bolag för Embracer i en rapport för något år sedan och många med oss gjorde då tolkningen att man helt enkelt kopierat konkurrenten Embracers text men missat att byta företagsnamnet.

FD Toadman interactive

Enad Global gick tidigare under namnet Toadman interactive. Stängningskursen igår var 44 kr jämt och vi gissar att det kommer vara ett fortsatt säljtryck idag när handeln öppnar. Avgående VD satt på 3,8 miljoner aktier i april och även om han enligg uppgift sålde en del igår så är det ingen allt för vågad gissning att han snart kommer sälja mer av innehavet.

I år är aktien ner 64 %.

Vi äger inga aktier i EG7

 

Läs mer om Enad Global 7:

Intervju i DI

VD lämnar Enad Global

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.