30 Aug, 2021

Minesto

 

 

Minesto - ett börsnoterat EU-bidragsprojekt

 

Vågenergibolaget Minesto har en på pappret riktigt intressant uppfinning och affärsidé. Aktiepappa har faktiskt träffat dem på en företagspresentation för ett antal år sedan. Långt innan de noterades och tekniken verkar faktiskt riktigt bra och VD gjorde ett bra intryck. Även de dåvarande delägarna och grundarna borgade för framtång, eller de tydde i vart fall inte på omedelbar kollaps. Sedan dess har bolaget noterats och de har jobbat på och kursen har faktiskt gått riktigt bra i omgångar. Några egentliga intäkter har vi dock inte sett. Inte annat än olika EU-bidrag vill säga. I dagsläget har Minesto 22.639 st ägare hos Avanza vilket är en aning skrämmande men vi hoppas såklart att de får sina drakar att lyfta och att ägarna tjänar pengar. Själva försöker vi att undvika investeringar som bygger på bidrag.

I år har Minesto levererat en avkastning på minus 34% och senaste 12 månaderna ligger avkastningen på minus 48%. På 3-årsbasis däremot är uppgången plus 97% vilket inte är så dumt. TEckningskursen var 5,60 kr för en aktie och en TO när Minesto noterades 2015 vilket gör att de som tecknade vid IPO fortfarande gjort en riktigt bra affär.

Citatet i rubriken är lånat från bloggkollegan Krösus sork och det är såklart ett skämt. Bilden är också ett montage och delvis ett skämt.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.