28 Sep, 2021

RNB avvecklar verksamheten och blir medtech-bolag

 

RNB köper Coala Life

 

 

Det extremt trötta boalaget RNB som tills för alldeles nyligen ägt delar av NK:s verksmhet i Stockholm och Göteborg, Polarn och Pyret och Brothers har sakta men säkert sålt av sina olika butiksverksamheter en efter en och idag kom beskedet att de sålt Brothers och att de ska köpa medtech-bolaget Coala life genom en apportemission. Coala värderas till ca 400 miljoner kroner. Pengar som ska betalas via nytryckta aktier i RNB och med viss fog oroas marknaden över att det kommer bli ett visst säljtryck i aktien när dessa nya aktier kommer ut på marknaden. Coala Life är ett bolag som levererar en mjukvaruplattform för hjärt- och lungövervakning på distans. Det ligger i och för sig i tiden och bolaget har säkert en ljus framtid framför sig men hittills visar de inga lysande siffror direkt. Omsättning på 2,1 MSEK och en förlust på 46,5 MSEK 2019 och ännu inga siffror uppe för 2020.

Vi har tidigare skrivit om RNB och uttryckt vår bestörtning över hur Konsumentföreningen i Stockholm agerar som storägare i RNB och den här gången är vi inte mer nöjda faktiskt. Det känns som att de antingen gör allt fel eller att de är extremt lättledda och lyssnar på allt som de får höra. Vi är glada att vi inte äger några aktier i bolaget som faktiskt gått riktigt bra i år. Ingen tycks veta varför men kursen har gått som en raket upp och sen rakt ner. Idag tappar de 13 % men är ändå upp 240 % för året. RNB har 13.562 st ägare hos Avanza.

 

Läs mer om RNB

 

Retails and brands

Är Konsumentföreningen verkligen en bra ägare?

RNB har ingått avtal om förvärv

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.