14 Oct, 2021

Notering av Volvo cars


Värdeförändring Volvo cars Det har länge ryktats om att den västsvenska klenoden Volvo Cars ska noteras på börsen och dessa rykten har intensifierats de senaste veckorna. Idag kan vi läsa i Affärsvärlden om att notering beräknas ske innan årets utgång och vilken värdering som bolaget beräknas få. Och det är inga låga summor vi pratar om.  

Köpesumman Volvo:   
1999 köpte Ford Volvo Cars för ca 50 miljarder
2010 köpte Geely Volvo Cars för ca 13 miljarder
2021 köper aktieägare Volvo för 254 miljarder

Hatten av för de kinesiska ägarna som köpte Volvo för 13 miljarder för 11år sedan och som nu säljer samma bolag för 254 miljarder. Till saken ska nämnas att 254 miljarder är snittvärderingen på Volvo i samband med noteringen och de inblandade imvestmentbankerna har värden ända ner till 70 miljarder men även det är en bra affär för något man köpte för 13 miljarder 2010.

Läs mer om Volvo Cars https://www.affarsvarlden.se/artikel/geely-koper-volvo-till-reapris-6689953

https://www.affarsvarlden.se/artikel/bankerna-uppges-vardera-volvo-cars-...

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.