22 Oct, 2021

Onecoin bedrägeri

 

 

Poddtips

 

Onecoin var ett pyramidspel som under åren kring 2015 lockade personer i hela världen att investera i vad som sades vara en ny kryptovaluta som skulle förändra världen. Upplägget var som vanligt att man skulle köpa kurspaket och värva medlemmar som sen i sin tur skulle sälja utbildningspaket osv. I östra Afrika, norden och delar av Asien fick Onecoin stort genomslag. Ett tag var även den svenska "entreprenören" Jonas Stael von Holstein inblandad i bluffen.

2017 försvann den ena grundaren (Ruja Ignatova) spårlöst och strax därefter häktades den andre grundaren (Sebastian Greenwood) i Thailand och utlämnades senare till USA. Podden Uppgång och fall har gjort tre mycket bra avsnitt om Onecoin. Klicka på länken nedan eller på bilden ovan för att komma till podden och vi rekommenderar verkligen er att lyssna!

Onecoin - Miljardbluffen

 

Fler poddtips

 

Poddtips - Det godhjärtade börsgeniet

Poddtips - Miljardbluffen Onecoin

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.