23 Oct, 2021

Oncopeptides kraschar

 

 

Oncopeptides

 

Igår fick vi se en riktig krasch i ett omtalat bolag: Oncopeptides. Vi kan inte riktigt sätta fingret på när och var vi hörde om Oncopeptides först men kanske var det killarna i Fill or kill som nämnde dem för något år sedan. Sen har det varit en del snack om dem på Twitter. Vi har aldrig ägt eller tittat på bolaget i detalj och har därför ingen ingående kunskap. Vi kan dock konstatera att fonden Gladiator är en av de större ägarna i Oncopeptides med sina 3,3 % av kapitalet.

Affärsvärlden har ringt upp förvaltaren för att fråga om fonden säljer nu men får inget svar av förvaltaren då denne "måste jobba". Det förstår vi för har man lagt en så pass stor del av sin fond i en enskild och riskfylld aktie så kanske det blir lite jobbigt när den tokkraschar. Vi lider med såväl gladiators andelsägare som med alla andra som förlorat pengar i Oncopeptides. Totalt finns idag 11.494 st ägare hos Avanza.

 

Gladiator avkastning

 

Vi tittade in på fonden Gladiators hemsida för att se lite mer om dem och deras innehav. Dessvärre hittade vi inte så mycket där . Det vi däremot hittade var info om deras avkastning. Och det var ingen rolig läsning. Minus -30% hittills i år och då är inte oktober (med kraschen i Oncopeptides) medräknad ännu. Lite förvånande hur ett proffs kan lyckas med att förlora pengar ett år då börsen gått till synes bra.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.