30 Oct, 2021

Investor största innehavet 18%. Ökat i Bitcoin och Ethereum.

Oktober månad har utvecklats väldigt bra och portföljen har till och med slagit index. Däremot ligger jag långt efter om man tittar på årets utveckling. Investor dominerar som största innehav med 18% och mina kryptovalutor har klättrat upp till att bli 7,4% andel av portföljen. Har ökat i krypto i veckan, både Bitcoin och Ethereum. Nu när kryptovalutor vuxit till en stor pott i portföljen har jag tänkt fasa ut det till egna portföljer så att det inte påverkar graferna i Avanza. 

Under November betalas det ut utdelningar från större innehav som Investor, Fortis, JNJ och tanken där är att placera det så defensivt som det bara går. Telia, Tele2, Axfood eller Essity är bra kandidater till det. Bra siffor på Sharpekvoten, som slår de flesta Sverige- och Globala fonder därute. Det viktigaste är ända såklart absolut avkastning. 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.