10 Nov, 2021

Icahandlarna läger bud på Ica

 

 

Ica skämmer ut sig

 

Idag kom nyheten som tydligen många har väntat på om att Icahandlarna ihop med AMF lägger bud på Ica. De presenterar ett bud på 534 kr och i pressreleasen skriver de att det är en premie på 29 % utifrån kursen den 22 oktober. Varför väljer de då att redovisa just detta datom som riktvärde? Jo, det är för att de anser att sedan den dagen har det florerat "marknadsspekulationer" om uppköp. Vi tycker det här har skötts riktigt fult av flera anledningar. Först och främst har uppenbarligen information om uppköpet läckt och vi kan bara gissa att det är väldigt många släktingar och vänner till olika Icahandlare där ute som tankat aktier sedan 22 oktober. Att sen Ica väljer att använda detta datum och därmed plantera procentsatsen 29 % i media stinker. Det här är en premie på 11 % jämfört med gårdangens stängningskurs, inget annat! Att dessutom referera till sina egna läckor som en anlednign till att räkna på fel uppgifter gör bara hela grejen pinsam. Dåligt och oseriöst av Ica och vi hoppas verkligen att ägare motsvarande mer än 10 % väljer att tacka nej så Icahandlarna och sosseorganisationen AMF få höja sitt bud.

Budets acceptfrist pågår mellan 11 november och 14 december och erbjudandet är villkorat att det accepteras av minst 90 % av aktieägarna. Budgivarna uppges även ha köpt fler aktier under dagen.

 

Liknar Enlabs

 

Hela upplägget får oss att tänka på budet på Enlabs från i våras där budgivarna och styrelsen hänvisade till att budpremien var bra om man jämför med det datum som utköpsförhandlingarna startade. Sen att kursen gått upp sen dess skulle man inte bry sig om tyckte de. Den gångar var det ett antal storägare som gick ihop och förhandlade och vips hade budet på 40 kr blivit 53 kr.

 

 

Läs mer om Ica

 

Ica-gruppen

10 % rabatt på Ica

Ica lyssnar på de gamla grekerna

Handla på Ica eller Willys?

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.