28 Nov, 2021

Börskrasch, så gör jag just nu.

Raset med -4% drog ner mångas portföljer antar jag och även min med. Vad gör jag då just nu ifall raset bara fortsätter ner så som det gjorde förra året under mars. Ligger bara still och behåller de aktier jag har. Fyller på varje vecka med nya pengar. Visst påverkar raset mig mentalt när man loggar in i portföljen och ser en minskning på nästan sexsiffrigt. Eftersom jag äger mina innehav långsiktigt, som innebär minst 10 år till så lugnar det ner mig. Det är heller inga pengar som jag är i behov av närmaste året. Nästa vecka är det 1 December och då kommer Magic Momentum allokeras om med bäst rankade aktierna, kommer att skjuta in med nya pengar där.

Det blev väldigt mycket transaktioner i veckan där jag tankade på mycket med danska Brdr. A&O Johansen, som ser väldigt billigt ut. Med EV / EBIT 12,7 när man exempelvis jämför med Bravida och Instalco. Visserligen likna inte deras affärsmodell varandra, men det är de närmaste man kan komma. Sålt mycket Bravida och nu är AOJ 2,4% av portföljen. Jag lär öka i det.

Köpt
AOJ
Infracom
SBB

Sålt
Bravida
Kinnevik
Prosus

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.