16 Dec, 2021

Embracer köper brädspel - marknaden måttligt imponerad

 

 

Igår kom nyheten om att spelföretaget Embracer inlett exklusiva förhandlingar om att köpa brädspelsgruppen Asmodee för omkring 2,75 MDR Euro. För att finansiera, eller i alla fall delfinansiera, köpet har Embracer genomfört en nyemission på kursen 87 kr. Deltagare i emissionen var bland annat Alecta, AMF, Didner & Gerge, TIN fonder, SEB, Odin Fonder, HAndelsbanken fonder, Skandia och Swedbank Robur. Stort intresse för nemissionen får man säga. Totalt togs ca 6 miljarer SEK in.

Marknaden verkar inte odelat imponerad och handeln började surt i början av dagen. Ner drygt 3 %. Vi får se om det rättar till sig framöver eller om ovanstående tunga investerare hade fel.

Asmodee

Asmodee verkar vara något alldeles extra inom brädspelsvärlden och vi som är komplett ovetande om hela den typen av spel blev imponerande av att titta lite snabbt på deras hemsida. De har gjort spel av en del kända varumärken och där kanske det finns synergier för Embracer?

 

 

Läs mer om Embracer

Embracer - Kurs riktad nyemission

Embracer vill köpa fransk brädspelskoncern

Asmodee

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.