11 Jan, 2022

Castellum byter VD - igen...

Castellums VD lämnar

Det var inte längesedan vi kunde läsa om att Castellums fleråriga och mycket framgångsrika VD Henrik Saxborn lämnade sin post. Orsaken till att han lämnade samtidigt som Rutger Arnhult tog över som ordförande var enligt Henrik själv "Om man väljer att göra en korrigering i strategin, då är det ett bra läge för mig att lämna."

Vi anade redan då att det låg mer bakom än vad som uttryckte offentligt och när vi idag kan läsa om att även nästa VD, nyligen utsedda Biljana Pehrsson lämnar sitt uppdrag som VD efter bara 33 dagar pga oenighet kring hur samgåendet och integrationen mellan Castellum och Kungsleden ska genomföras. Styrelsen har valt att be henne lämna om vi förstår uttalanden från bolaget rätt. En gång är ingen gång brukar man säga och nu ser vi alltså ytterligare ett abrubt VD-byte i lugna traditionella Castellum på kort tid. Inte den typ av bolag vi en gång valde att investera i och idag skulle vi inte köpa aktier i Castellum. Om vi vill äga fastighetsaktier så väljer vi hellre ett företag med lugn och stabil ledning.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.